Mikä on HLKS?

/Mikä on HLKS?
Mikä on HLKS?2018-04-08T16:35:07+00:00

Hammaslääketieteenkandidaattiseura ry. (HLKS) on Helsingin yliopiston hammaslääketieteen opiskelijoiden vuonna 1945 perustama ainejärjestö. Seuran johdossa toimii 10-henkinen hallitus ja hallituksen apuna toimihenkilöitä, jotka valitaan aina vuodeksi kerrallaan. HLKS pyrkii vaikuttamaan jäsenistönsä hyväksi koulutus- ja ammattiasioissa. Edustajiamme on useissa lääketieteellisen tiedekunnan ja hammaslääketieteen laitoksen työryhmissä, Suomen Hammaslääketieteen opiskelijain liitossa (SHOL), Hammaslääkäriliitossa sekä Suomen Hammaslääkäriseura Apolloniassa.

Järjestämme jäsenistölle vapaa-ajan toimintaa monien kulttuuri- ja liikuntatapahtumien muodossa. Lisäksi kalenterivuoteen kuuluu useita juhlia, joista odotetuimpia ovat varmaankin syksyn Ruskajuhlat sekä alkuvuoden kruunaavat Vuosijuhlat. Yhteistyössä muiden ainejärjestöjen kanssa järjestetään mm. sitsejä ja yhteisten tapahtumien avulla pidetään yllä yhteyksiä muihin tiedekuntiin ja yliopistoihin.

HLKS pyrkii huolehtimaan jäsentensä hyvinvoinnista ylläpitämällä klinikan kandihuonetta, josta jokainen kandidaatti löytää tarvittaessa tukea, turvaa, kahvia ja kollegiaalisuutta. Lisäksi järjestetään teemailtoja tai lisäkoulutusta jäsenten toiveiden mukaisesti.