top of page
  • OD päätoimittaja

Mitä kaikkea opinnoista jää käteen?

Kandiseuran puheenjohtajan kirjoitus

Syksy -22Käsissäsi pitämä Organon Dentale -lehti on denttariopiskelijoiden ainejärjestölehden viimeinen paperinen painos, ehkä koskaan. Paperista lehteä on julkaistu ainakin kahdeksalla eri vuosikymmenellä, mutta nyt on tullut aika ottaa askel nykypäiväisempään muotoon. Jatkossa lehteä ja opiskelijoiden juttuja voit lukea OD-blogista HLKS nettisivuilta.


Vanhojen muisteleminen on parasta hauskaa, eikä naurusta meinaa tulla loppua, kun pääsee kavereiden kanssa vauhtiin vanhojen kuvien ja kommellusten parissa. Opiskeluajat ovat tapahtumarikasta aikaa ja monet kokemukset ja mahdollisuudet sekä koko opiskelijakulttuuri ovat aika ainutlaatuisia. Oma matkani hammaslääkiksessä on jo lähes loppusuoralla, mutta muisteltavaa on kyllä kertynyt!


Parhaat muistot liittyvät järjestötoimintaan, bileisiin, kerhojen tapahtumiin ja reissuihin. Useat ikimuistoisiksi jääneet tapahtumat ovat niitä, missä kaikki ei ole mennyt aivan nappiin ja onkin kehkeytynyt varsinainen seikkailu. Joitakin huikeita takaisinheittoja liittyy myös erilaisiin ex-tempore lähtöihin sinne tai tänne.


Sen sijaan opintopainotteiset muistot vievät kovaan preklinikkagrindiin ja Terkossa asumiseen. Tämä toki oli enemmän tai vähemmän hengailua ja toisen tai kolmannen lounaan odottelua. Hauskat kännykkäpelit porukan kesken pitkillä luennoilla ja meemien airdroppaaminen sattumanvaraisiin iPadeihin saavat edelleen hieman hymähtämään. Tietysti myös taitopajaopetuksiin ja klinikkaan on mahtunut vaikka mitä hauskoja tilanteita.


Tuntuu villiltä olla opinnoissa jo vanhempaa saapumiserää, kun vastahan alfavuosi alkoi ja saatiin uudet puhtoiset haalarit päälle. No, kaikkea aikansa, alkaa olla hieman jo hinkua päästä poiskin, vaikka haikeaa ajatella jättävänsä taakse ainejärjestö, kandiklinikka ja lähes päivittäiset kohtaamiset oman ja muiden kurssien tuttujen kanssa.


Uskon, että enemmän tai vähemmän kaikissa kollegoissa, iästä riippumatta, palaa jonkinlainen haikeus, kaipuu ja muistojen virta opiskeluaikoihin, mutta paljon opinnoista jää käteen muutakin kuin muisteltavaa. Kaikki parhaat hetket on kuitenkin koettu hyvässä seurassa ja juurikin nämä ihmiset ovat ne joihin lämpimimmät muistot liittyvät ja jotka pysyvät aikojen läpi matkassa mukana.


Vaikka opinnot tuntuvat ajoittain suorittamiselta, pitää opiskelusta ja sen tuomista mahdollisuuksista yrittää nauttia parhaansa mukaan ja elää hetkessä hauskojen ihmisten ja hetkien mukana. Parhaat nyt koetut palat ilahduttavat vielä pitkään.
Verneri Korkee

HLKS:n puheenjohtaja 2022

Kirjoittaja on vitoskurssilainen, joka saa aina nousuhumalassa aivastuskohtauksen

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page