top of page
 • antoninkorhonen

Opiskelijoiden kesäkuulumiset 2022

Updated: Sep 22, 2023

Toimittajamme, Eelis Kauppinen, haastatteli hammaslääkäriopiskelijoita eri vuosikursseilta liittyen heidän kesätöihinsä kliinisissä töissä vuonna 2022.


Kysymykset:

 1. Nimi ja vuosikurssi

 2. Miten ja missä kesäsi sujui? (Hoitaja/kandina/kätsyssä/You name it)

 3. Lemppari toimenpide?

 4. Kerro kauhu/lempitarinasi kesältä :D

 5. Jos olisit instrumentti, mikä instrumentti olisit?

 6. Luottovalintani työkenkieni suhteen on:

 7. Terkut kollegoille!


********


 1. Elias Laaksonen, H5

 2. Kesäni meni oikein mukavasti Kokkolassa kandina työskennellessä. Oikeastaan olin vain sopivat 5 viikkoa töissä, loput kesästä pitkälti lomailin. Lähdimme kurssikaverin kanssa kahdestaan hieman kauemmas kotipaikkakunnalta töihin ja voin todeta, että kannattaa kokeilla! Oli siistiä saada hoitaa potilaita itsenäisesti ja saada toistoja toimenpiteille.

 3. Poistot varmaan tällä hetkellä.

 4. Lapsipotilaan maitohampaan poisto.... meinas tulla itku itellekin.

 5. 31mm K10-viila.

 6. Birks

 7. Tsemppiä kaikille, etenkin klinikassa aloittaville kolmosille! Hommat lutviutuu. 1. Riki Oura, H6

 2. Kätsyssä Ähtärissä. Kaikki mennyt aivan mainiosti.

 3. Hampaan poisto.

 4. Vaikean molaarin poiston potilas oli/on lähikaupan kassatyöntekijä.

 5. Elevaattori.

 6. Birkkarit!

 7. Töitä ehtii tehdä myöhemminkin. Tsemppiä opiskeluun!
 1. Emma Kumpulehto, H5

 2. Kesäkandina Helsingin kaupungilla. Suurin osa tästä SHK:n päivystyksessä, lisäksi tein muutaman viikon myös kiireetöntä hoitoa keskusta-alueen hoitoloissa. Viime kevään välivuoden ansiosta vietin oikein ekstrapitkän kandikesän eli 5 kuukautta.

 3. Poistot! Paitsi silloin kun se on keski-ikäisen bruksaavan korston juurihoidettu alamolaari perjantaina kello 14:15.

 4. Pitkäksi venyneen päivystyspäivän viimeinen potilas oli särkevä hiljattain juurihoidettu yläviitonen. Pitkällisen tutkimuksen, parin konsultaation ja usean eri projektiosta otetun rtg-kuvan jälkeen löysin hoitamattoman toisen juurikanavan. Koska kello oli jo todella paljon, räpsäytin vauhdilla kofferdamin suuhun ja lähdin väsynein silmin aloittamaan uusintajuurihoitoa asenteella ”onhan näitä jo tehty” – no, tämä johti sitten siihen että kavumavauksen suuntaus meni pieleen ja onnistuin tekemään pienen tihkuttavan kylkiperforaation ientaskuun. Tässä vaiheessa teki mieli kiljua, sillä ei oltu pääsy edes kunnolla kavumin pohjaan ja nyt pitäisi arvioida tilanne, korjata perfis, jatkaa juurihoitoa, purkaa juurentäyte ja laajentaa vielä se toinenkin kanava… Potilas oli onneksi erittäin ko-operatiivinen ja pärjäsi säryn kanssa, joten tilanteen läpikäynnin ja perfiksen korjaamisen jälkeen laitettiin peli poikki ja päätettiin jatkaa seuraavana aamuna heti kello 8. Keljutti silti. Yksi lempihetkistä oli se, kun sain reponoitua dislokoituneen alaleuan. Eikä ollut itse aiheuttamani :D

 5. Harmaa heebeli. Keskimittainen, yleispätevä ja luotettava. Samalla salaa herkkis eli liiallisen väännön alla saattaa vähän murtua.

 6. Käytössä sopivasti muotoutuneet ja nuhjaantuneet Birkkarit. Mukavat jalassa, mutta ei harmita jos/kun päälle lentää sylkeä, verta ja märkää.

 7. Tsemppiä kaikille klinikkaan! Ollaan ystävällisiä toinen toisillemme ❤ 1. Jemina Periaho, H2

 2. Olin hammashoitajana Espoon kaupungilla vaihtelevissa hoitoloissa sekä päivystyksessä. Aluksi jännitti, kun ei ollut hajua mistään toimenpiteistä tai muustakaan, mutta nopeasti oppi tarvittavat perusteet!

 3. Poistot

 4. Pelkopotilaat jotka lähti huojentuneina❤️

 5. Pallotäppäin

 6. Birkkarit koska en oo kokeillu muita 🙂

 7. Tsemppiä kaikille kaikkeen mitä teettekään ❤️ 1. Minka Halava, H2

 2. Hyggalla. Koulutuksen pituuteen (kaksi viikkoa) nähden kesä sujui mainiosti! Toukokuussa osasin tasan numeroida hampaat, kesäkuussa olinkin jo hammashoitaja. Opin kesällä todella paljon ja näin paljon erilaisia toimintatapoja, ja olen kokemuksesta enemmän kuin kiitollinen.

 3. Hoitajana hampaan poistot ja implantoinnit huippumielenkiintoisia! (alginaatin sekoittaminen on myös vahvoilla, äärimmäisen terapeuttista)

 4. Lempparitarina: Kesäkandin kanssa haastava hampaan poisto, joka näytti jo etenevän leikkaukselliseksi. Sitten, juuri kun oltiin kutsumassa kokeneempi lääkäri apuun, hammas juurineen lähti (vieläpä kokonaisena!). Kandin suusta pääsi miltei huomaamaton ”oho”. Potilas vakuuttui täysin. Kauhutarinoita ei erityisemmin ole, mutta kahteen tuntiin venynyt operaatio otti melko koville kerran. Varsinkin, kun sekoittajaa ei kyseisessä huoneessa ollut ja kaikki sekoitettavat aineet huoneesta loppu. En tajunnut ottaa kaikkia kapseleita ja varakapseleita yhdellä kertaa, koska kokemusta oli silloin vielä melko vähän. Ja varasto tietenkin kyseisestä hoitohuoneesta melko kaukana.

 5. Saksofoni.

 6. Semmoiset kiiltävät halpis-Brikenstock tossut, joiden väri riitelee kaikkien sukkavärien ja erityisesti työvaatteiden värin kanssa :D

 7. Erityisesti prekliinikoille: olkaa rohkeita hakemaan hoitajiksi jo aikaisin, mikäli kiinnostusta vaan riittää :) Kesäkandeille kumarrus ja suosionosoitukset rohkeudesta. 1. Teresa Tarkkonen, H6

 2. Kätsyssä Tikkurilassa

 3. Poistot!

 4. Ei tuu mieleen mitään ihmeempää tarinaa mutta lempparijuttu yleisesti ihanat potilaat ja hyvin onnistuneet toimenpiteet

 5. vihreä heebeli

 6. Birkkarit

 7. Muistakaa nauttia opiskeluelämästä, se menee nopeesti ohi! :) 1. David He, H5

 2. Kampin yksityisellä hammaslääkäriasemalla, Hygga, kesäkandina.

 3. Kahvitauko (hampaan poisto jos nyt pakko keksiä, kaikkea ollu mukava tehdä)

 4. Kerran tuli potilas ärtyneenä ja hieman vihaisena sisään hoitohuoneeseen, ja ensimmäisenä lauseena minulle sanoi:" Ai että KANDITAATTI! 🙄" Siinä sitten hieman sormet ristissä 🥲 Hoidon loppua kohden sain kuitenkin potilaan vakuuttumaan ammattimaisella osaamisella ja lähti tyytyväisenä kotiin.

 5. Deegeli. Ai mikä? Steriili kuppi hienolla nimellä.

 6. Urheilukengät

 7. Tsemppiä kaikille vuosikurssien kandeille! Vaikka joskus voi opiskelu tuntuu turhalta tai stressaavalta, niin kyllä se myöhemmässä vaiheessa palkitsee! Onnea kaikille tulevaan talveen!


13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page