top of page
  • OD päätoimittaja

Sami Leinosen sähköpostihaastattelu


Sami Leinonen, aloitit tänä vuonna uutena kliinisenä opettajana. Olet valmistunut vasta äskettäin ja päädyit opettajaksi varsin erikoista kautta. Teemasta "Klinikkasali - matka sinne ja takaisin" riittäisi varmasti suurempaankin sankarieepokseen, mutta OD:n palstatila riittää pieneen pintaraapaisuun.Milloin ja mistä valmistuit? - Olen valmistunut Helsingin yliopiston hampaalta 12/2019.

Miten päädyit opetusklinikkaan suorittamaan siivilipalvelusta? Suosittelisitko muille? - Tieni sivariksi opetusklinikalle oli hieman mutkikas. Valmistumisen jälkeen kesällä 2020 aloitin varusmiespalveluksen lääkintäRUKissa, joka ei lopulta ollutkaan se oma juttu ja tein päätöksen vaihtaa sivarin puolelle. Intin ja sivarin väliin jäi reilu puoli vuotta aikaa hakea sivaripaikkaa, minkä ajan olin töissä apuoikojana Lahdessa. Sivaripaikan hakeminen oli myös oma haasteensa, sillä oman alan töitä ei sivaripaikkoina paljon mainosteta. Hainkin alkuun useaan eri terkkariin sivariksi, kun en oikein tiennyt muista vaihtoehdoista. Lopulta sattuma puuttui peliin, kun törmäsin entiseen klinikkaopettajaani Katriina Abdouhun ruokakaupassa. Vaihdoimme pikaiseen kuulumisia, ja kun Katriina sai kuulla että etsin sivaripaikkaa, kysyi hän että olenko ajatellut että suorittaisin palveluksen opetusklinikalla opettajana. Tästä innostuneena laitoin viestiä opetusklinikan suuntaan ja viikon kuluttua olikin jo sopparit allekirjoitettu.

Kuvailisitko lukijoille, millainen on se pimeä hetki elämässä, kun herää ajatus, että voisi palata opetusklinikkaan? - Muistan maininneeni jo paron loppumerkintää EHL Heidi Kuulalta hakiessani, että haluan joskus takaisin klinikkaan opettajaksi. Hampaan lisäksi olin haaveillut opettajan urasta nuorempana, ja opetusklinikalla nämä kaksi asiaa voikin yhdistää täydellisesti!

Nyt, kun katsot opetusklinikan arkea hiukan toisesta perspektiivistä, mikä yllätti eniten? - Moni klinikan nykyisistä opeista on opettanut myös minua klinikkavuosinani. Ehkä siisteintä nyt opepuolella häärätessäni on ollut huomata, että opettajaroolien takaa löytyy oikeasti tosi mukavia tyyppejä! Enää ei tarvitse pelätä jokaista opettajakohtaamista suoritusmerkintöjä hakiessa :D

Millaista on ylipäätään työskennellä nuorena hammaslääkärinä?

- Uran alkutaival on varmasti kaikille täynnä haasteita ja uuden oppimista. Vaikka potilastapaukset ovat usein haastavia, olen kuitenkin huomannut, että potilaat tulevat todella mielellään nuoren ja intoa täynnä olevan hammaslääkärinalun vastaanotolle. Positiivista palautetta saa ihan vaan hyvästä asenteesta, eikä kaikkea tarvitse alkuun osata! Minun vinkkini nuorelle hammaslääkärille on kokeilla mahdollisimman montaa eri duunia uran alkuvaiheessa. Itse olen käynyt varmaan kymmenellä eri paikkakunnalla töissä urani ekan kahden vuoden aikana, mikä on opettanut minulla kattavasti erilaisia käytäntöjä toisilta kollegoilta. Tämä on ainakin toiminut minun kohdallani.

Muistuuko sinulle mitään kommellusta opiskeluajoilta, jonka voisit meille tässä jakaa? - Tokan vuoden teemaltaan "nopeilta" sitseiltä jäi muistoksi D.21 komplisoitunut kiille-dentiinimurtuma, juurihoito ja kruunutus :D

Lopuksi kerro meille jokin hauska fakta itsestäsi. - Saan taivutettua molemmat jalat niskani taakse.


EXTRAT: horoskooppi: Kaksonen

lempiväri: Punainen (olen vakavasti punavihervärisokea)

suosikkijäätelö: Solero
Haastattelija:

Alisa Toivanen

11 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page