top of page
  • OD päätoimittaja

Uusia tuulia

Updated: Apr 22

Kandiseuran puheenjohtajan kirjoitus

Syksy -23Nyt se on täällä, nimittäin Organon Dentale -lehden ensimmäinen nettiversio! Vuosia puheissa ja jonkin aikaa työnkin alla ollut blogiversio on askel nykypäiväisempään versioon vuosikymmeniä rakastetusta järjestölehdestä. Uudet tuulet eivät kuitenkaan tarkoita perinteiden unohtamista.

Syksyn tulo tarkoittaa OD:n lisäksi myös denttaritapahtumia, mm. Ruskajuhlat, Denttarisitsit, Ilta Klinikalla ja tietenkin hölksin vuosikokous! Vanhemmille vuosikursseille nämä ovat jo perinteeksi muodostuneita ja niissä pääsemme taas esittelemään ihanaa denttarihenkeä myös uusille alfoille. Toisaalta taas nuoremmat ja tuoreemmat vuosikurssit ehkä muistuttavat klinikkalaisia innostuksesta opintoja ja tapahtumia kohtaan. Yhteistyötä muiden ainejärjestöjen kanssa on myös jatkettu ja HLKS onkin mukana syksyllä järjestämässä esim. HunajaCuppia ja Club Candya!

Uusien alfojen saapuminen nostaa itsellekin alfasyksyn muistoja pintaan. Uutta ovat ihmiset, paikat, opinnot ja kaikki niihin liittyvä. Hyvää jännitystä siis vatsan pohjalla! Kutkutusta on myös tuutoreiden vatsanpohjassa, jotka pääsevät kokemaan alfasyksyn uudelleen eri näkökulmasta.

Toisaalta ajoittain samat ajatukset voivat aiheuttaa myös yksinäisyyden tunnetta ja epävarmuutta. Oli kohtaaminen tapahtumassa, bileissä, käytävällä tai kandihuoneella, toivotetaan jokainen uusi ja vanha denttari tervetulleeksi ja mukaan hyvillä mielin. Tuntuu hurjan oudolta sanoa, että oma vuosikurssini aloittaa viidennen vuosikurssin. Samaan aikaan kandikesän vapaus töissä tuntuu hyvältä ja innostaa jo odottamaan valmistumista. Sitten kun se päivä toivottavasti joskus koittaa. Viimeiseltä vuodelta odotan kuitenkin ennen kaikkea yhteisöllisiä tapahtumia ja itse opiskelijaelämää. Onko siis paha jos odotan OS:n lentoa Osloon enemmän kuin klinikan aloittamista? Noh, töitä ehtii kyllä tehdä myöhemminkin! Erästä opettajaa lainaten: ”Potilasaikoja voi siirtää, mutta OS on vain kerran vuodessa!”


Venla Lankinen

HLKS Puheenjohtaja 2023

Kirjoittaja oppi laulamaan Yökuningattaren aarian 5-vuotiaana, ja hoilasi sitä niin paljon, että se piti kieltää.

28 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page