top of page
  • OD päätoimittaja

Ajatuksia ennen kätsyä

Kandiseuran puheenjohtajan kirjoitus

Syksy -23



Viimeisiä viedään, hallituskausi vaihtui vuoden vaihtumisen mukana ja myös HLKS:n hallituksessa tapahtuu vaihduntaa, kuten joka vuosi. Omalla kohdalla, viidennen vuoden kandina tuntuu, että tämä on ensimmäinen merkki opintojen loppumisesta. Ennen tätä edes ensimmäinen lopputentti ei selvästi herättänyt samanlaisia tunteita. Se saattaakin kyllä johtua siitä, että kyseessä oli patologian lopputentti ja siihen luettiin yhdessä ja yksin sen verran, ettei päähän paljon muuta mahtunutkaan. Olen ollut hallitustoiminnassa alfavuodesta asti, joten se on kulkenut isona osana koko opintojen ajan.

 

Tässä vaiheessa pakostikin reflektoi hallitus- sekä opiskeluvuosia ja niiden mukanaan tuomia asioita. Osaa esimerkiksi tunnistaa, että koulun, tai joskus myös hallituspestien, mukana tullut stressin tunne on ollut todella hetkittäistä ja niistä on aina selvitty eteenpäin. Itse siinä hetkessä ne ovat voineet tuntua isoilta asioilta. Loppujen lopuksi sekä opinnot että hallitusvuodet ovat antaneet todella paljon enemmän mitä ovat vaatineet. Tärkeimpänä antina ovat ihmiset, kollegat. Yksi heistä sanoi jokunen aika sitten: ”Nyt pitää vielä nauttia, koska kohta tehdään ihan samoja hommia, mutta ilman näitä ystäviä koko ajan vierellä”. Tämän ohjeen mukaisesti aion nauttia viimeisestä keväästä niin paljon kuin mahdollista.

 

Ja siis itseasiassahan hallitushommat eivät omalta osin täysin lopu, koska olen vielä puheenjohtajan neuvonantajana vuoden 2024. Tukena verhoissa, mutta tarkoituksena on saada uusi hallitus hyvin vauhtiin ja siirtyä itse kätsyn puolelle. Ja onhan tässä vielä tapahtumia ja perinteitä, joihin pääsee osallistumaan opiskeluystävien kanssa.








Venla Lankinen

HLKS:n puheenjohtaja 2023

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page