top of page
  • OD päätoimittaja

Kevättervehdys

Updated: Sep 20, 2023

Kandiseuran puheenjohtajan kirjoitus

Kevät -22Lukuvuosi lähenee loppuaan ja ensimmäinen vuosi uudessa opetusklinikassa alkaa olla täynnä. Ruskeasuon klinikka tuntuu nyt vain kaukaiselta muistolta ja on hieno ajatus, että koulutusohjelmamme kuopukset pääsevät ensimmäisinä valmistumaan täysin Meilahden kasvatteina.


Uuden denttareiden päämajan mukana myös denttariyhteisö tiivistyy ja toiminta rantautuu lähemmäs preklinikoita ja helpottaa aikanaan loikkaa klinikkaan. Pistäytykää toki prekliinikotkin joskus kahvilla kandihuoneella tutustumassa tunnelmaan!


Muuton jälkeen monet klinikan käytännön haasteet ja ongelmat purkautuivat ja onkin hauska välillä muistella kontrastia uuden ja vanhan opinahjon välillä. Rusan tunkkaiset luentosalit, taitopajan röntgenkuvien tulkinta, klinikan röntgenkuvaamiseen jonottaminen ja kuvaustuolit. Huhhuh, tuntuu hurjalta, jonnet ei muista :D. Joskus eteenpäin mennään isojakin askelia kerralla. Uuden klinikan, koulutuksen meilahdistumisen ja monen uuden avaintoimijan myötä voi ajatella romanttisesti, että Helsingin denttareille puhaltavat uudet tuulet ja tulevaisuus on valoisa, kuin keväällä.


Keväisin tapahtuu paljon, niin opinnoissa kuin niiden ympärilläkin. Työläs koulutus ja joskus uuvuttavat päivät eivät kaikkeudessaan ole vain muistoja ja mutkia osuu matkan varrelle edelleen varmasti jokaiselle vuorollaan. Klinikan keväisiin tuntuu kuuluvan kasvava huoli suoritteista, vapaista ajoista ja epävarmuudesta kesän töiden suhteen.

Toisaalta keväisiin kuuluu myös ulkotapahtumat, aurinko, vaatteiden keventäminen, kesän odotus, valinnaiset kurssit sekä haalarit, vappu ja opiskelijahenki!

Lopulta keväästä selvitään maaliin kuitenkin lähes poikkeuksetta, vaikka matkalla usko saattaa horjuakin.


Toivon mukaan kiperinäkin aikoina kaikki onnistuisivat nauttimaan kevään antimista sekä isoista ja pienistä onnistumisista, joita haasteista huolimatta tulee. Kevään monenlaisista tapahtumista kannattaa hakea vastapainoa ja hyvää henkeä! Tapahtumien suhteen HLKS on tänä keväänä intoutunut ja luvassa on ennätysmäärä monenlaista pelailua ja juhlaa.


Kohta on lukuvuosi taas taputeltu ja kaikessa tiimellyksessä oppiakin on kertynyt! Pian on aika seuraavien haasteiden. Viitosia odottaa kätsy ja napanuorasta irtoaminen, nelosia kesätyöt hammaslääkärin sijaisena, kolmosia kesän jälkeinen intensiiviviikko ja kakkosia hiljalleen siirtyminen klinikkaan. Ykkösillä jatkuu vielä peruspohjan rakentaminen, mutta suuhun ja hampaisiin pääsee syventymään pikemmin kuin uskottekaan.


Nyt on aika lukuvuoden loppurutistukselle, mutta muistetaan pitää kiinni myös opiskelijaelämän kevyemmistäkin osa-alueista ja kehittää opiskeluintoa seuraavia haasteita varten. Nautitaan odottavasta kesästä ja ennen kaikkea mahdollisimman vapaasta vapusta pitkästä aikaa!

Verneri Korkee

Kirjoittaja on kandiseuran puheenjohtaja, jonka karaokebravuureihin kuuluu muun muassa Hetken tie on kevyt.

100 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page